Startside Op Feedback Indhold Søg

Andebryst med safran
Texas Barbeque Sauce Konditorkager Skinkestang Appelsinboller Andebryst med safran

Op

 

Andebryst med safransovs

IIngredienser (4 couverter)
  • 2 ænder

Sauce:

  • ½ tsk safran
  • 4 dl kalvefond
  • 1 dl hvidvin
  • 2 dl piskefløde
  • 100 g smør

Garniture:

  • 800 g forskellige grøntsager i strimler 

Fremgangsmåde

  • Anden udskæres, så andebrysterne skæres fra benet, mens lårene skæres fra og bruges til en anden ret. Skroget knuses og bruges til fond.
  • Skindet på andebrysterne ridses, de steges på en pande i 5 minutter på hver side som en bøf. De hviler 10 minutter og skæres ud på langs i lameller.

Sauce

  • Andeskroget koges i kalvefond 1 time. Fonden sies og skummes fri for fedt. Safran koges med hvidvinen, det koges ind til 1/3 og blandes med fonden. Tilsæt piskefløden og kog saucen ind til den jævner svagt. Monter saucen i sidste øjeblik med smør.

Grøntsager

  • Gulerod, selleri, løg, majroe, agurk, courgette og kartofler skæres i strimler. De blancheres i kogende letsaltet vand et par minutter.

Anretning

  • Saucen fordeles på varme tallerkener, grøntsagerne drysses over, anden anrettes i en vifte langs kanten.

Variationer

  • Grøntsagerne kan udskæres på andre måder. De kan evt. sauteres i lidt olie et par minutter.
  • Lyst fjerkræ eller kalvekød kan bruges i stedet for anden.
    Anden kan steges hel og udskæres bageefter. I så fald koger man fonden medhals, vinger og kråse.
  • Det er en god idé at gemme skrog og sener i fryseren til senere brug eller man kan koge fonden og fryse den ned i små bakker.

Velbekomme!

 

Copyright © 2003 Familien Rasmussens hjemmeside
Senest opdateret: 02. April 2004