Startside Op Feedback Indhold Søg

Appelsinboller
Texas Barbeque Sauce Konditorkager Skinkestang Appelsinboller Andebryst med safran

Op

 

Appelsinboller (12 stk.)

  •   2-2½ dl mælk

  •   50 g smør

  •   50 g sukker

  •   Revet sal af 1 appelsin

  •   1 tsk. kardemomme

  •   25 g gær

  •   ½-1 dl appelsinsaft

  •   1 æg

  •   550-600 g mel

  •   Evt. 50 g finthakket syltet appelsinskal

  •   Æg til pensling

 Varm 1 dl mælk op med smør, sukker, appelsinskal og kardemomme indtil smørret er smeltet. Hæld det i resten af mælken, afkøl til lunkent og opløs gæren i blandingen. Tilsæt appelsinsaft, rør ægget i og ælt mel i til en blød og smidig dej. Vend evt. den syltede appelsinskal i en spiseskefuld mel og ælt det i dejen. Stil dejen tildækket til hævning i 30 minutter. Slå dejen ned, del den i 12 stykker og form dem til boller.

Lad bollerne efterhæve i 10-15 minutter, inden de pensles med æg og bages på øverste rille i en forvarmet ovn ved 200º i 15-20 minutter.

Velbekomme!

 

Copyright © 2003 Familien Rasmussens hjemmeside
Senest opdateret: 02. April 2004