Startside Op Feedback Indhold Søg

Argentina 2006
Elisabeths fødsel Christian i skole Bryllups billeder Middelgrund 2003 Sommeren 2003 Sommeren 2004 Sommerferie 2005 Argentina 2006

Op

Her er et udvalg af billeder fra Michael tur til Argentina 2006

Her er et lille skriv fra min Argentina turen ned til Lars.

25-26 marts 2006

Det har taget lidt længe tid at komme ned til Lars, men turen har fungeret ok, og jeg har fået min bagage med hele vejen.

Tog flyet fra København til Madrid kl. 15.30 og ankom til Madrid kl 19. Flyet fra Madrid til BA var 4 timer forsinket, så det blev ret kedeligt at hænge i en lufthavn fra 19.00 til 04.00, når alt lukker kl 22.30. Jeg ankom til BA godt 3 timer forsinket. Heldigvis skulle jeg først videre fra BA til Mendoza kl. 16.30.

Det var lidt svært at regne kursen ud da jeg skulle veksle i BA lufthavn, men efter at have regnet kr./€/Pesos omvekslingen ud, er jeg kommet frem til at kursen var mere end 3 kr. pr. Pesos. Lars havde sagt at jeg blot skulle veksle lidt i lufthavnen da det kan gøres billige i veksel forretninger i gaderne (ca. 2 kr./Pesos), men jeg skulle bruge lidt til en Taxi. Først vekslede jeg til en overkurs og så blev jeg snydt af Taxi chaufføren. Det endte med at jeg betalt 300,- kr. for en 90,- tur - håber det var de lærepenge.....

Jeg tog ind til Monica (en kunstner Lars kender) i BA, fik en kaffe og et bad, hvorefter vi gik en tur i en park som hænger sammen med deres kirkegård for deres præsidenter og andre kendte (Evita m.fl.) ligger begravet. Vi fik en forsinket frokost og et godt glas vin på en restaurant med en flot udsigt over byen.

Da jeg kom til den lokale lufthavn i BA, for at komme videre til Mendoza var flyafgangen blevet rykket 1 time. Til at starte med kunne de ikke finde min billet. Det viste sig dog at jeg var indskrevet med efternavnet Steen.

Jeg ankom således til Mendoza kl 19.30 hvor Lars og en af hans ansatte ventede. Vi startede med at kører lidt rundt i Mendoza by og omegn. Sidst på aftenen satte vi os på et bøfhus i hovedgaden, hvor vi fik nogle store bøffer på 450 gr. Vi kom først ud til gården som ligger 50 km fra Mendoza kl. 1.30 og på det tidspunkt var jeg godt træt.

27. marts 2006

Vi stod op her til morgen kl. 7 for at tage imod 30 drueplukker, som skal arbejde for Lars og Per de næste 3 dage. Der skal plukkes 440 rækker á godt 100 meter i alt 10 ha, dvs. 44 km planter, så de får travlt.

Druerne er meget flotte og med et stort sukker indhold, så det forventes at vinen bliver på mere end 14%.

Jeg har vedlagt lidt billeder, fra første del af turen. Skal hilse fra Lars, hyg jer derhjemme i Danmark.

28. marts 2006

Der høstes stadig videre, jeg har prøvet at samle lidt synsindtryk på vedlagte billeder.

Her lige lidt flere tal fra høsten!

Som det ses på billederne er plukkerne yderst motiveret mht. til at skynde sig. De får 1 Pesos (2 kr.) pr. kurv som vejer ca. 25 kg. De får en polet pr. kurv der samles ind, og sidst på dagen afregnes der så. De hurtigste får samlet ca. 100 kurve/dag. Plukkerne er engageret af en boss, som skal afregnes separat med 1 kurv pr. 5 (20% tillæg). Bossen sørger for lastvogne og transport af plukkerne.

Da en plante række er godt 100 meter lang,  kommer de til at løbe ca. 250 meter pr. tur = 25 km om dagen.

Der skal plukkes 440 rækker á godt 100 meter i alt 10 ha, dvs. 44 km planter, så de får travlt. Totalt forventes det at der plukkes 10 vognlæs af ca. 10 ton. Hvilket igen bliver til ca. 100.000 flasker - SKÅL.

Som det ses har vi begge været på hesteryg i dag, og det giver jo lidt bedre overblik. For mig var første gang på en hesteryg uden én der holdt i en snor. Til aften skal vi ride sammen med en lokal; mere om den tur følger.

En anden ting at se frem til, er en lille høstfest for alle plukkerne, når alle druer er kommet i hus, så skal der grilles og drikkes vin.

Lidt om Mendoza

Mendoza provinsen, ligger på en slette neden for Andes bjergene i ca. 700-1000 meters højde. Sletten er ca. 500 km lang og 200 km bred. 3 steder på sletten er der rigelig tilgang til vand fra bjergene (oaser). Oaserne er kraftig udbygget med kunstvanding via et stort kanal system, så man kan overrisle markerne, 1-2 gange om ugen. De første kanaler blevet lavet af de oprindelige indianer, og er efterfølgende løbende blevet udbygget især fra 1800 tallet. Der bor ca. 1.4 mil. i Mendoza provisen.

Argentina er med sit areal på 2.766.890 km2 60 gange større end Danmark, og der bor ca. 39 mil. heraf de 14 mil i BA.

29. marts 2006

Det er ren hygge her i Mendoza.

Høsten går fortrinligt, og her midt på 3. høstdag er vi (plukkerne) mere end halvvejs.

Vin produktionen bliver kørt til 2 forskellige bodegaer. Første bodega har modtaget ca. 50 t druer, som er blevet afstilket og blevet pumpet op i ét gær kar (hedder sikkert noget andet), fået tilsat en gærkultur og er nu ved at konvertere fra sukke til %%%%.

Fra i dag høstes de bedste druer (Primere) som køres til en anden bodega. Meningen er at denne bodega skal lave to produktioner, en mindre som skal flaskes under eget navn (hvis den når en vis kvalitet), mens resten sælges til sammenstikling. Den meste vin fra Mendoza er sammenstukket vin fra forskellige producenter/bodegaer.

Megen af dagen i går forgik fra hesteryg, og sidst på dagen kunne man godt mærke det i lårene. Om aftenen var vi ude og ride sammen med en lokal rytter. Vi red ned til nogle vandkanaler som ligger i nærheden og var først hjemme da solen var gået ned.

Har også lige taget et billede med af et lokalt teglværk. Mudder bassinet forrest på billedet æltet ler og sand sammen til en tyk dej. De bruger efterfølgende nogle træforme til at forme hver enkelt mursten, som de ligger til tørre. Til sidst stabler de stenene op oven på ovnen i baggrunden. Når alt er klart, tænder de op i ovnene nedenunder hele murstensbjerget, og brænder stenene. Tja, det gjorde vi formodentlig også for 200 år siden. PS - de bliver aflønnet efter hvor mange sten hver enkelt mand kan nå at forme.

29 - 30 marts

Vi har haft nogle rigtige hyggelige dage siden sidste hilsen.

Vi har fået reddet hver dag, og jeg har forsøgt at fange lidt stemnings billeder, fra en lokal købmand og vores ridetur langs en lokal flod.

Hesten kan godt bære lille mig uden at bryde sammen!!!!

I aftes lave Francisco mad til os i udendørsovnen, han lavede et læs Tappenader, som er små brød med kødfyld i - de smagte lækkert - og så blev der selvfølgelig afsluttet med dagens bøf.

I dag bliver en travl dag, hvor den sidste høst skal i hus, og efterfølgende skal der afholdes høstfest for plukkerne = 15 kg. bøffer plus det løse.

Forleden var var vi inde i nærmeste større by og bestille billetter til Buenos Aires. Vi tager bussen i aften, og ankommer til BA efter 13. timers kørsel i morgen.

Fredag den 31. marts

Så var det check out tid i Mendoza, men inden vi tog afsted, skulle vi lige holde en lille høstfest for plukkerne. Jeg havde lavet et lille billedshow af plukkerne, hvilket de hyggede sig meget over.

Om aftenen skulle vi så med bussen til BA en lille køretur på godt 12 timer. Der var dog en ganske fornuftig bus med masser af plads til benene. God service og middelmådig mad og drikke.

Lørdag og søndag 1-2 april - BA

Temaet er i stået på mad, drikke og stemningsbilleder. Vi har været godt rundt i byen. Jeg vil lade billederne tale. De sidste billeder er fra et lokal marked, som afholdes hver søndag.

Kl. 16.00 skal vi på La Buca stadion hvor der er plads til +100.000 tilskuere og se et lokalt opgør mellem "FA La Buca" (nr. 2. i ligaen) og "Ban Field". Vi skal ud og se kampen sammen med 2 af Lasses medarbejdere, og der er blevet købt rigtig gode billetter. Skal nok sende nogle billeder.....

Søndag og mandag 2-3. april

Sikken en kamp vi var ude og se

Kampen startede kl. 16.00 La Buca stadion, mellem "CA La Buca" (nr. 2. i ligaen) og "BanField" midt i rækken.

Det var en kamp med alle elementer. Buca kom foran 1-0, og stemningen var god. Men BanField spillede godt og pressede på, og ved et hjørnespark blev der taget med hånd på målstregen. Straffe og én mand ud, og lige pludselig stod det 1-1. Hele anden halvleg kæmpede Buca, fik udvist endnu en mand efter en grim takling. Med 2 mand ude lykkedes det Buca at scorer i 90. min. og så var der ellers fest. Rivers (1. pladsen i ligaen) satte point til og pludselig ligger Buca i toppen.

Overvejede at købe lidt Buca gear, men deres klubs farver er meget lig en klub på vestegnen, og den går jo ikke.

 

En rigtig varm tak til Lars som gav den hele armen som vært - et minde for livet! 


Copyright © 2003 Familien Rasmussens hjemmeside
Senest opdateret: 02. April 2004