Startside Feedback Indhold Søg

Vores akvarier
Nyheder Familien Fotogalleri Vores akvarier For børn Mad og vin

Op


Her er en beskrivelse samt billeder af vores akvarier

Vort "store" akvarium på 130 liter

I det store har vi januar/2003: 6 Scalare, 2 Argusfisk, 10 Neon, 4 Zebra, 6 Phantom Tetra, 3 Mickey Mouse Plattyer, 3 Guppyer, 1 Sugemalle og 1 Net Smerling. September/2003: +1 Flyvende Ræv, +5 Dværg sugemaller

Akvariet er lavet som et selskabsakvarium og står i vores spisestue, og giver megen underholdning mens der spises.

Vort "lille" akvarium på 60 liter

I det lille har vi januar/2003: 2 Sværdragere, 2 Flyvende Ræve, 2 Sugemaller og et hav af Guppyer i alle størrelser. September/2003 +3 Sværdragere, -1 Flyvende Ræv flyttet til det store.

Akvariet benyttes i stor udstrækning som yngel akvarium til Guppyerne.

   

Erfaringer

Vi har kun haft vores akvarier siden Christians 6 års fødselsdag 25. februar 2002, den dag fik han det lille 60L "begyndersæt. Vi blev så begejstrede at vi meget hurtig efter købte et lidt større 130L hjørneakvarium (Tropeakvarier), med ekstern filterspand (EHEIM 2222).

Opstart: Det sidste år er gået ganske godt, med kun få begynderfejl, startende med højt Nitrit niveau pga. af overfodring og manglende bakteriekultur. Da vi satte det store akvarium i gang gik det meget lettere, nu var udfordringen mere plantevækst og algevækst. Til start af et akvarium benyttede vi i anden omgang en biologisk bakterie kultur som tilsættes indsugningen til filtreret.

Foder: Vi veksler mellem flager og frossen foder. Om morgenen hvor der kan være lidt travlt står menuen på flager, og om aftenen står den typisk på optøede røde mygelarver. Til vores maller giver vi dem med mellemrum (når vi husker det) foderpiller. Når vi kommer forbi en akvarieforretning suppler vi kosten med levende foderdyr. Hvis du vil have fiskene til at yngle, er det vigtigt at suppler kosten med levende foderdyr eller frostfoder med jævne mellemrum.

Vandpleje: Hver 14 dag (eller når vi husker det) skifter vi ca. 25% vand i akvarierne. Sammen med den nye vand tilsætter vi vandpleje (Aquadel, T1 H2O Optimal), jern (JBL, Ferropol) og plantegødning (Aquadel).

Algevækst: Til at bekæmpe algevækst prøvede vi først med "ALGO-stop depot" tabletter med delvis succes, først da vi anskaffede Sugemaller, Flyvende Ræve og Argusfisk blev der balance i systemet. De bedste algespiser er uden tvivl vores Argusfisk. Senest har vi købt nogle Dværg Sugemaller (Otocinclus affinis) som også spiser godt af algerne.

Net SmerlingSnegle: Vi har på sidste fået mange snegle. Vi fik anbefalet at anskaffe en sneglespisende Net Smerling, og til at starte med hold den også bestanden nede, men på det sidste har den mistet interessen for snegle.

Yngel: Vi har mange forskellige fisk, dem vi har haft bedt erfaringer med er vores tandkarper. Dog er det først da vi anskaffede flydende planter at ungerne er blevet meget mere en minutter/timer gamle, især i det store er vores Scalare gode til at regulere bestanden........faktisk ser vi meget sjældent en unge.

Link der kan anbefales

Forretninger

http://www.planteimporten.dk http://www.akvariewest.dk http://www.klovnfisken.dk
http://www.zoozity.dk http://www.neonfisken.dk http://www.bonniedyrecenter.dk/

Bonnie Dyrecenter Hundige anbefales!

http://www.kak.dk/Bonnie/bonnie.htm

Kontaktperson: Jack Johansson

   

Andet

http://www.tropica.com http://www.akvariet.dk http://www.akvarieklubben.dk


Copyright © 2003 Familien Rasmussens hjemmeside
Senest opdateret: 02. April 2004